Wortel notenbrood

Fitness Artikelen

Algemene Fitness / Fitness Artikelen 54 Views

Dit heb je nodig100 g rozijnen150 g hazelnoten (wij hebben gewoon een notenmix gebruikt)150 g geraspte wortel100 g quinoameel (ander soort meel kan ook)25 g lijnzaad50 g zonnebloempitten4 eieren1 snufje zout2 el agavesiroop of honing & Zo maak je het Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een stukje bakpapier in en leg in een rechthoekige cakevorm. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water. Hak de (hazel)noten grof. TIP: dit kun je heel makkelijk doen door de noten in een plastic zakje te doen en ze te malen met b.v. een wijnfles of deegroller. Giet de rozijnen af en meng met de hazelnoten, quinoameel, de geraspte wortel, lijnzaad, de zonnebloempitten, eieren, het zout en de agavesiroop. Meng het geheel goed met een spatel. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 20 minuten gaar. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Comments